Sürdürülebilirlik Sertifikasyonu Eğitimi

Brika Sürdürülebilirlik Platformu tarafından organize edilen, Boğaziçi Üniversitesi İklim Değişikliği ve Politikaları Uygulama-Araştırma Merkezi ile Sürdürülebilir Eğitim Gelişim ve Mükemmellik Derneği tarafından ortak yürütülen “Sürdürülebilirlik Sertifikasyonu Eğitimi” Eğitmenler Gülin Yücel ve Prof. Dr. Levent Kurnaz’ın rehberliğinde 9-10 Kasım 2019 tarihlerinde okulumuzda düzenlendi.

Sürdürülebilirliğin önemini benimsetici, doğru düşünce şekline ve alışkanlıklarına yönlendirici bir eğitim ve uygulama olması planlanan eğitimde, “Birleşmiş Milletler 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Gündemi” ve 17 hedef doğrultusunda; iklim değişikliği, gezegenin sınırları, gelir eşitsizliği, sorumlu tüketim, yiyecek sistemleri ve açlık, kaynak ve atık yönetimi, ekosistemi koruma, biyomimetik (doğayı taklit etme) gibi kavramlar ele alınarak gençlerin aktif olarak çözümlere yönelik düşünmeleri sağlandı. Eğitim sistemlerindeki temel öğretileri pekiştirecek şekilde üzerinde durulan bu kavramların gündelik hayatta nasıl uygulanacağı da örneklerle sunuldu.

Eğitim sonunda, gruplar halinde çalışarak bir sunum gerçekleştiren öğrencilerimize sürdürülebilirlik sertifikası takdim edildi.