Start-Up Weekend Girişimcilik Yarışması’nda Birincilik

Robotik Kulübü Öğrencilerimizden Bir Başarı Daha!

“Startup Weekend”de katılımcılar, oluşturdukları takımlarıyla, üç gün boyunca  içlerindeki girişimciyi ortaya çıkarttılar. Fikirlerini hayata geçirdiler. Girişimcilikteki fırsatları görmek ve bu konuda hızlandırılmış bir simülasyonla iş fikrinin temellerini atmak isteyen katılımcılar, iş modeli yaratma, etkili sunum hazırlama, tasarım, yazılım gibi konularda uzmanlardan birebir mentorluk alarak ve bu eğitimlerle fikirlerini gerçeğe dönüştürme imkânı buldular.

Özel ALEV Lisesi Robotik Kulübü öğrencileri, “Okulların kendi kendine yetebilmesi için kuş dışkılarının zararlarını insana ve doğaya yararlı gübre  haline getirme” fikriyle 3 gün boyunca sorunlarına çözüm bulup şirketlerin üst düzey yöneticilerine sunma fırsatı buldular.

Fikirlerini tanıtmak amaçlı hazırladıkları 3 boyutlu model, aplikasyon, web site, üretim planı ve strateji ile 3 günün sonunda dünyanın önde gelen “LİSELİLER ARASI START-UP WEEKEND GİRİŞİMCİLİK YARIŞMASI”nda BİRİNCİ olmaya hak kazandılar. olmaya hak kazandılar.