Şenol Arslan ve Dr. Daniel Wimmer, Almanya’daki Üniversitelerin Kabul Koşullarını Anlattı

WÜRZBURG-SCHWEINFURT UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ YÜKSEKÖĞRETİM SORUMLUSU ŞENOL ARSLAN ve DR. DANİEL WİMMER ALMANYA’DAKİ ÜNİVERSİTELERİN KAYIT-KABUL KOŞULLARINI ÖĞRENCİ VE VELİLERİMİZE ANLATMAK İÇİN OKULUMUZDAYDI

4 Mart 2019 Pazartesi günü “Kariyer Gelişimi ve Meslek Tanıtım Günleri” kapsamında Würzburg-Schweinfurt Uygulamalı Bilim Üniversitesi Yükseköğretim Sorumlusu Şenol ARSLAN ve Dr. Daniel WIMMER 11 ve 12. sınıf öğrencileri ve velilerimizle buluştular. Şenol ARSLAN, Almanya’daki üniversitelerin ve FHWS University of Applied Sciencesin kayıt kabul koşullarını aktardı. Daha sonra Şenol ARSLAN, FHWS University of Applied Scienceste öğrenci olmanın avantajlarını anlatarak uluslararası değişim programlarını, bursları, şehirde sosyal yaşamı ve  barınma olanaklarını sunuma katılan öğrenci ve velilerimizle paylaştı. FHWS University of Applied Scienceste okuyan öğrencilerin staj imkanlarının çok fazla olduğunu ve mezun olduktan sonra Almanya’da çok kısa bir sürede yüksek maaşlarla işe başlayabileceklerini söyledi. Ayrıca FHWS mezunlarının iş bulmaları halinde, Avrupa’da çalışma ve ikametgah hakkına sahip olabileceğini aktardı. Şenol ARSLAN ve Dr. Daniel WIMMER konuşmasını, öğrencilerimizin ve velilerimizin yurt dışı öğrenimiyle ilgili sorularını cevaplayarak sonlandırdı.