Paleolitik Çağdan Cumhuriyete

Lise Sosyal Bilimler Bölümünün düzenlediği Ankara gezisi, tarihi yapıları, köklü geçmişi ve kendine özgü koleksiyonlarıyla dünyanın sayılı müzeleri arasında yer alan Anadolu Medeniyetler Müzesi’yle başladı. Öğrencilerimiz,“Paleolitik Çağ”dan günümüze kadar olan eserleri kronolojik sıraya göre incelerken derslerde öğrendikleri bilgileri de pekiştirme fırsatı buldular.

Gezimizin ikinci kısmında Kurtuluş Savaşı’nın ve Türk İnkılâplarının Büyük Önderi, Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün edebi istirahatgâhını ziyaret ettiler. Öğrencilerimiz Anıtkabir’in mimari özelliklerini öğrendikten sonra aslanlı yoldan yürüyerek tören meydanına ulaştılar. Atamızın mozolesine tören eşliğinde çelenk bıraktılar. Daha sonra Atatürk ve Türk Devrimi Kütüphanesini, Anıtkabir Atatürk Müzesini, Zafer Kulesini, İsmet İnönü Lahiti’ni ziyaret ettiler.

Törenimiz, şeref defterinin okulumuz Sosyal Bilimler Zümre Başkanı Alev Anıl tarafından imzalanmasıyla sona erdi. Cumhuriyetimizin Kurucusu, Bağımsızlığımızın Mimarı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e olan borcumuzun bir kez daha farkına varan öğrencilerimiz, bütün gayret ve güçleriyle vatanın birliği, mutluluğu ve huzuru için hiç yılmadan çalışacaklarına söz vererek Anıtkabir’den ayrıldılar.