Özel ALEV Lisesinde Mangala Turnuvası

8 – 12 Ekim 2018 tarihleri arasında Matematik Bölümü tarafından, farklı seviyelerdeki öğrencilerimizi kaynaştırmak ve problem çözme becerilerini geliştirmek amacıyla düzenlenen “Mangala Turnuvası’nın finali oynandı.

Türklerin en eski oyunlarından biri olan Mangala, toplam 48 taşla oynanır. Belli kurallar çerçevesinde, her oyuncu mümkün olan en fazla sayıda taşı bölgesine toplamaya çalışır. Oyun oynanırken kazanmak adına kullanılan stratejiler, öğrencilerimizin analitik düşünme ve ileriye dönük planlama yeteneğini geliştirmektedir.

9 D sınıfından Ozan MERT ve 11 B sınıfından Noyan KAYSERİLİOĞLU arasında yapılan final maçını Ozan MERT kazanarak şampiyon oldu. Noyan KAYSERİLİOĞLU yarışmayı ikinci olarak tamamladı. 11 D sınıfından Ata Kayra ÇUHADAR yarışmayı üçüncü olarak tamamladı. Turnuvaya katılan tüm öğrencilerimize teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.