Orhan Veli Kanık Şiir Yazma Yarışması “UMUT”

Özel ALEV Okulları olarak Orhan Veli Şiir Yazma Yarışması’nın bu sene üçüncüsünü düzenledik. Bu seneki temamızı “Umut” olarak seçtik. Yarışmamıza İstanbul genelinden devlet okulları ve özel okullardan şiirini gönlünde umutla taşıyan pek çok şair sımsıcak şiirleriyle katıldı. Jürimiz için bir değerlendirme yapmak çok zor oldu. Sonuçta şiirin kaybedeni olmaz. Kazanan hep şiirdir, güzelliktir, umuttur. İşte bu düşünceyle yola çıkan jürimiz yarışmamızda Özel Bahçeşehir Neslin Değişen Sesi Okullarından Ceyda Kariptaş’ın “Işık” adlı şiirini üçüncü, Özel Derya Öncü Okullarından Ayşenur Ölçen’in “Umut” adlı şiirini ikinci ve Özel Feriköy Ermeni Okullarından Nareg Dikris Vartanyan’ın “Gülümse Çocuk” adlı şiirini birinci seçti.

İçinde bulunduğumuz olağanüstü durumdan ötürü 17 Nisan’da gerçekleştirmeyi düşündüğümüz ödül törenini maalesef bu sene gerçekleştiremiyoruz. Ama gönüllülerimiz hep şiirle, sevgiyle, umutla… Orhan Veli’nin izinde…