Öğrencimiz Yağmur Uğuzluoğlu Alman Lisesi Felsefe Çalıştayı’na Katıldı

2017 ve 2018’de iki kez gerçekleştirilen Alman Lisesi Felsefe Çalıştayı, online olarak 6 Haziran 2021 tarihinde tekrar gerçekleştirildi. Çalıştayın teması her an, her yıl farklı biçimlerde deneyimlediğimiz ‘’değişim’’ oldu.
Komitelerde siyasetten zamana, hukuktan dile çeşitli konular değişimin farklı yansımaları olarak ele alındı.
Değişim kavramı en genel ve soyut biçimde nesnel gerçeklikteki tüm nesnelerin sürekli başkalaşma içinde olduğunu dile getirir. Bütün nesnelerde ve insanda var olan sürekli değişme, insanın sınırsız bilgi edinme sürecinin de temel ön koşullarından biridir.
Bu bağlamda 10.sınıf öğrencimiz Yağmur Uğuzluoğlu ‘’Değişimin İnsan Üzerindeki Etkisi’’ komitesinde yer almakla hem çağımızın ana kavramlarından olan ‘’değişim’’ olgusu üzerinde derinleşme fırsatı bulduğunu hem de farklı okullardan öğrencilerle etkileşimde bulunmaktan heyecan duyduğunu belirtti.
Öğrencimizi etkinliğe katılımından dolayı tebrik ediyoruz.
06.06.2021