Öğrencimiz Elis Özavnik, DAAD Bursuna Hak Kazandı!

Almanya’da eğitim görmek isteyen öğrenciler için tasarlanmış olan ve üniversite öğrenimi süresince masrafların Alman hükümeti tarafından karşılanacağı “Alman Akademik Değişim Servisi Yüksek Öğrenim Bursu”nu 12. sınıf öğrencilerimizden Elis ÖZAVNİK almaya hak kazanmıştır.

Lisans eğitimine Almanya’da devam edecek olan öğrencimizi  tebrik eder, başarılar dileriz.

DAAD: GERMAN ACADEMIC EXCHANGE SERVICE NEDİR?

DAAD Almanya’daki yükseköğrenim kurumlarını temsil etmek üzere 1925 yılında kurulmuş, dünyanın her köşesinden öğrencilere ve araştırmacılara burs olanakları sunan, ülkeler arası akademik iş birliklerini destekleyen dernek statüsünde, kar amacı gütmeyen bir kuruluştur.

• DAAD, dünya genelinde 450 okutman ve dil asistanıyla Almanca öğrenimini doğrudan desteklemektedir.
  • DAAD, eski ve yeni bursiyerlerin arasındaki alansal ve kültürel networkü daha da güçlü bir şekilde desteklemeyi hedeflemektedir.
  • Bonn’daki ana merkezinin ve Berlin’deki ana temsilciliğinin dışında 60 ülkede 15 dış temsilcilik ve 56 danışma merkeziyle geniş bir ağ kurmuştur.
  • Çeşitli ülkelerde, araştırma merkezlerinin hatta üniversitelerin kurulmasını sağlayan DAAD, dünya genelinde 450 okutman ve dil asistanıyla Almanca öğrenimini doğrudan desteklemektedir.