Öğrencilerimizin Bakış Açılarıyla Romanlara Yolculuk

Birinci dönem hazırlık sınıfları Zülfü Livaneli’nin “Son Ada”, 9.sınıflar Yaşar Kemal’in “Ağrı Dağı Efsanesi”, 10.sınıflar Stefan Zweig’in “Mecburiyet” ve 11.sınıflar da Franz Kafka’nın “Dönüşüm” romanını okuyarak analiz ettiler ve bu romanlara yönelik sınıf içi sunumlar gerçekleştirdiler. Sonrasında yapılan tüm araştırmalar yaratıcı çalışmalar şeklinde ortaya konarak okulda bir sergiye dönüştürüldü.

Kitabın geçtiği zaman ve yer, kitapta çizimi yapılan nesneler, binalar, yerler, kıyafetler ve buna benzer başka unsurlar hakkında bilgi toplayarak bu ayrıntılarla yazarın okura iletilmek istediklerini bulmaya çalışan öğrencilerimiz; tüm bunları gerçek hayatla, önceden izledikleri bir filmle, okudukları başka bir kitapla, çevrelerinden herhangi bir kişi ya da yaşanmış herhangi bir olayla ilişkilendirdiler. Kitaplarda beğendikleri bölümleri işaretleyerek bu bölümü neden seçtiklerini açıklayan öğrencilerimiz; kendilerine ilginç, komik, güzel gelen, önemli ve dikkat çekici olduğuna inandıkları bu bölümleri sunumlarında dile getirdiler. Kitaptaki önemli karakterlerin tespit edilerek özelliklerinin tanımlandığı, diğer karakterlerle olan ilişkilerinin belirtildiği bu sunumlarda karakterlerin fiziksel ve kişisel özellikleri kitaptan örnekler verilerek açıklandı.