Ödüller Yine ALEV’de!

Fevziye Mektepleri Erenköy Işık Lisesinin bu yıl ikincisini düzenlediği “KİMFİBİ Deney Yarışması”na okulumuz Kimya, Fizik ve Biyoloji kategorilerine 10 ve 11. sınıf öğrencileriyle katılmıştır.

17 Şubat 2019 tarihinde FMV Işık Okulları Erenköy Kampüsünde bilim ve heyecan dolu bir rekabetle gerçekleşen yarışmaya on üç okul katılmıştır.

10.sınıf Kimya kategorisinde öğrencilerimiz Baran Alp Özdemir, Cemre Tüfekçi, Alp Ergin Kunaç

10.sınıf Fizik kategorisinde öğrencilerimiz Baran Alp Özdemir, Deniz Kızıl, Gülen Özmen

10.sınıf Biyoloji kategorisinde öğrencilerimiz Baran Alp Özdemir, Cemre Tüfekçi, Güneş Özmen

11.sınıf Kimya kategorisinde öğrencilerimiz M. Tarık Durak, İlsu Uçar, Zeynep Kurtuluş,

11.sınıf Fizik kategorisinde öğrencilerimiz M. Tarık Durak, İlsu Uçar, Zeynep Kurtuluş yarışmışlardır.

Tüm öğrencilerimiz, kendilerine yöneltilen deneysel problemi kırk dakikalık süre içerisinde uygun deney tasarımı yaparak ve tasarladıkları deneyi başarıyla gerçekleştirerek çözmüşler; bunu bilimsel basamaklara uygun olarak raporlandırmışlardır.

Yarışmada 10.sınıf Kimya kategorisinde yarışan öğrencilerimiz Baran Alp Özdemir, Cemre Tüfekçi, Alp Ergin Kunaç üçüncü; 11.sınıf Kimya kategorisinde yarışan öğrencilerimiz M. Tarık Durak, İlsu Uçar, Zeynep Kurtuluş ikinci olmuştur.

Yarışmaya katılan ve derece alan öğrencilerimizi kutluyor, arkadaşlarına bilim yolunda örnek oldukları için kendilerine teşekkür ediyoruz.