Liselerde Sosyal Sorumluluk Sempozyumu’na Katıldık!

Koordinasyonunda okulumuzun da görev aldığı Robert Kolej, Üsküdar Amerikan Lisesi, ENKA Okulları, Terakki Vakfı Özel Şişli Terakki Lisesi, Korkmaz Yiğit Anadolu Lisesi, İTÜ GVO Ekrem Elginkan Lisesi gibi çeşitli okulların iş birliği ile düzenlenen Liselerde Sosyal Sorumluluk Sempozyumu 2 Mayıs 2021 Pazar günü gerçekleşti.  Bu yıl onuncusu düzenlenen sempozyum Covid önlemleri nedeniyle Zoom altyapısı üzerinden yapıldığından ulusal bir sempozyuma dönüştürülerek İstanbul dışındaki öğrencilerin de katılımına açıldı. On dört derneğin üçer ayrı atölye ile öğrencilerle buluştuğu sempozyuma ülke genelinde kırk iki okuldan dört yüz seksen iki öğrenci katıldı.

SEMPOZYUMA KATILAN DERNEKLER

Atlas Derneği

Down Sendromu Derneği

Fashion Revolution: Yeşil Yama

Fenerbahçe Parkı Topluluk Bahçesi Pe

Fridays For Future Türkiye

Gönüllü Hizmetler Derneği – Düşlerim

İhtiyaç Haritası

İZEV

Kurtaran Ev

Okul Destek Derneği

Servas Barış Okulu

Şişli Belediyesi Mahalle Evleri

TURMEPA

Yeryüzü Derneği

SEMPOZYUMDA GÖREV ALAN VEYA SEMPOZYUMA KATILAN ÖĞRENCİLERDEN GERİ BİLDİRİMLER

Aleksandra ÇAKMAK (11. Sınıf): 9 ve 10. sınıfta katılımcı öğrenci olarak yer aldığım Liselerde Sosyal Sorumluluk Sempozyumu bana sosyal yardımlaşma ve bütünlüğü sağlama konusunda birçok yeni kapı açmıştı. İTÜ’de gerçekleşen bu sempozyumlarda her zaman “Keşke ben de bu organizasyon ekibinde yer alsaydım.” diye içimden geçirirdim. Bu yıl kendimi bu konuda çok şanslı hissediyorum; sempozyumdan yetkili, okulumuzun coğrafya öğretmeni Fahrettin Aspirin beni bu güzel ekibe kattığı için ona da teşekkür etmek istiyorum. Organizasyon ekibine ilk katıldığım zaman hiç kimseyi tanımıyordum ama sonradan yaptığımız toplantılarda farklı okullardan bir sürü yeni öğrenci ve öğretmen tanıdım. Yeri geldiğinde ise beraber saatlerce bu sempozyum için emek verdik. Katılım beklediğimiz gibi yüksekti ve gelen teşekkür mesajları doğru bir yolda olduğumuzu gösterdi bize. Herkesin emeğine sağlık diyor ve seneye de bu güzel ekiple tekrar beraber olmayı diliyorum.

Nilsu GEMİCİ (9.Sınıf): Toplumdaki ve doğadaki sorunlara karşı yaratıcı ve ilginç projeler ile bilgiler sunularak önemli konulara dikkat çekildi, çok hoşuma gitti, bir sonraki sempozyum etkinliğine de katılmak beni çok mutlu eder.

Yağmur UĞUZLUOĞLU (10.Sınıf): Bu yıl onuncusu düzenlenmiş olan bu sempozyumun hem bir katılımcısı hem de organizasyon grubunun bir parçası olmaktan çok memnun ve gururluyum. Sempozyuma katılan derneklerin, konuşmacıların anlattıklarından öğrendiklerimin yanı sıra, sempozyumu organize ettiğimiz beş ay boyunca da çok önemli bilgiler edindiğimi ve kendimi geliştirdiğimi düşünüyorum. Sempozyum bende katılabildiğim tüm sosyal sorumluluk projelerine katılma isteği yarattı ve bunu tüm hayatıma yaymaya kararlıyım.
Her yönüyle güzel, yorucu ama çok özel bir deneyimdi. Böyle bir işin parçası olduğumdan dolayı çok mutluyum.

Melis GENÇER (9.Sınıf): Uzun süredir katılabileceğim bir sosyal sorumluluk aktivitesi arayışındaydım ve böyle bir sempozyum düzenlendiğini gördüğümde çok sevindim. İlgimi çeken STK’lar, kuruluşlar ve gönüllülüğe dayanan programlar hakkında bilgi sahibi oldum. Her bir kuruluşun yaptığı projeler ve misyonları çok ilgimi çekti. Ben de ilerleyen zamanlarda gönüllü olarak bu yardım projelerinde yer almak çok isterim.

Alara KARADAĞ (10.Sınıf): Yardımlaşmanın ve birlik olmanın son derece önemli olduğu bu zorlu günlerde, birçok önemli sivil toplum kuruluşu ile bir araya gelerek, bilgi alışverişi yapmak ve daha iyi bir gelecek için bugünden neler yapmamız gerektiğini konuşmak biz öğrenciler açısından çok faydalı ve keyifli oldu. Sempozyumda hem günümüzde yeni bilgiler öğrenirken hem de birçok önemli girişimciyi ve sivil toplum kuruluşunu tanıma fırsatını yakaladık. Umarım bu yıl onuncusu gerçekleştirilen bu sempozyum, ilerleyen senelerde de tüm Türkiye’den öğrencilerle buluşmayı sürdürerek akranlarımızla ve önemli girişimcilerle keyifli bir buluşma noktası olmaya devam eder.

02.05.2021