Kariyer Gelişimi, Meslek Tanıtım Günleri ve Yurt içi – Yurt Dışı Üniversite Fuarı

ALEV Lisesi Rehberlik Birimi olarak geleneksel hâle gelen “Kariyer Gelişimi ve Meslek Tanıtım Günleri”mizi bu yıl da 10-13 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirdik. Birbirinden değerli birçok konuğu ve üniversiteyi okulumuzda ağırlamanın gururunu yaşadık. Açılışı, Işık  Üniversitesi İktisadi ve idari Bilimler Fakültesi Dekanı Sayın Prf. Dr. Serhat KOLOĞLUGİL “Bilgi Ekonomisi ve 21. Yüzyıl Yetkinlikleri” adlı sunumla yaptı.

Üç gün boyunca üniversitelerden ve seçkin kurumlardan gelen konuklarımız, endüstri mühendisliği, yazılım mühendisliği, mekatronik mühendisliği, psikoloji, siyaset bilimi ve uluslarası ilişkiler, hukuk ve ekonomi alanlarında öğrencilere sunum yaparken öğrencilerin sorularına da cevap bulmalarına olanak sağladılar.

Kariyer Gelişimi ve Meslek Tanıtım Günlerimizin ilk gününde düzenlediğimiz  “Yurt İçi Üniversite Fuarı”na Acıbadem Üniversitesi, Bahçeşehir Üniversitesi, Işık Üniversitesi, İstanbul Bilgi Üniversitesi, İstanbul Ticaret Üniversitesi, İstinye Üniversitesi, MEF Üniversitesi, Medipol Üniversitesi, Okan Üniversitesi, Özyeğin Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi, The State University of New York, Nişantaşı  Üniversitesi, Yakın Doğu Üniversitesi ve Yeditepe Üniversitesi katıldı. Stantlarında tanıtımlarını yapan üniversiteler, öğrencilerimizin sorularını da cevapladı.

“Kariyer Gelişimi ve Meslek Tanıtım Günleri”mizin ikinci ve üçüncü gününde “Yurt Dışı Üniversite Fuarı”na Münih Teknik Üniversitesi, Aachen Teknik Üniversitesi, Münih Ludwig Maximilian Üniversitesi (LMU), Frankfurt  University  Of Applied Sciences ve Karlsruhe Teknik  Üniversitesi katıldı. Çevrim içi olarak yapılan tanıtımda üniversite temsilcileri yaptıkları sunumlarla yurt dışında öğrenci olmanın süreçlerinden bahsettiler.

Sunumlarından dolayı değerli akademisyenler ve iş insanları, Sayın Serhat KOLOĞLUGİL, Sayın Orhan Özalp, Sayın Ayla Gülcü, Sayın Sendi Yakuppur, Sayın Emre Çele, Sayın Fatih Serkant Adıgüzel, Sayın Meltem Elitaş ve Sayın Burcu Ünlütabak’a öğrencilerimizin ufuklarını geliştirdikleri ve gelecek planlamalarına ışık tuttukları için ALEV ailesi olarak teşekkür ederiz. Ayrıca “Kariyer Gelişimi ve Meslek Tanıtım Günleri”mize katılan tüm konuklarımıza ve üniversite temsilcilerine de teşşekür ederiz.