Geleneksel Kariyer Günleri

Özel ALEV Lisesi Rehberlik Birimi olarak her yıl geleneksel hale gelen Kariyer Gelişimi ve Meslek Tanıtım Günlerimizi bu yıl da 14 0cak-16 Ocak 2019 tarihleri arasında gerçekleştirdik. Birbirinden değerli birçok konuğu ve üniversiteyi okulumuzda ağırlamanın ve öğrencilerimizle buluşturmanın mutluluğunu yaşadık.

Açılış konuşmasını Bahçeşehir Üniversitesi Kurumsal İletişim Direktörü Sayın Turgay POLAT’ın yaptığı etkinlik, “Bugünün Doğruları Geleceğin İnsanını Yaratır mı?” adlı sunumla başladı. Öğrencilerimize çarpıcı veriler sunan Sayın POLAT, öğrencilerin meslekleri daha iyi tanıyıp kariyer planlamaları yaparak gelecek planlarını doğru kurgulamaları gerektiğini söyledi. Hayal edilen dünyanın ve iş dünyasının beklentilerine de vurgu yaparak “Kariyer Gelişimi ve Meslek Tanıtım Günleri”mizin akışına bizi hazırladı. İki gün boyunca üniversite ve seçkin kurumlardan gelen konuklarımız, tıp, radyo, televizyon ve sinema, psikoloji, mühendislik, hukuk, moleküler biyoloji ve genetik, ekonomi gibi alanlarda öğrencilere sunum yaparken öğrencilerin sorularına da cevap bulmalarına olanak sağladılar.

Kariyer Gelişimi ve Meslek Tanıtım Günlerimizin ilk gününde düzenlediğimiz “Üniversite Fuarı”na Acıbadem Üniversitesi, Bahçeşehir Üniversitesi, Işık Üniversitesi, İstanbul Bilgi Üniversitesi, İstanbul Ticaret Üniversitesi, Maltepe Üniversitesi, MEF Üniversitesi, Medipol Üniversitesi, Özyeğin Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi, Yakın Doğu Üniversitesi ve Yeditepe Üniversitesi katıldı. Stantlarında tanıtımlarını yapan üniversiteler, öğrencilerimizin sorularını da cevapladı. Doğru Danışman, British Education Bureau, Edumar ve EF Yurt Dışı Danışmanlığı merkezleri de öğrencilerin yurt dışı eğitim ve dil okulları hakkında merak ettikleri sorulara cevap bulmalarına olanak sağladı.

“Kariyer Gelişimi ve Meslek Tanıtım Günleri”mize katılan tüm konuklarımıza ve üniversitelere teşekkürü bir borç biliriz. Değerli Akademisyenler ve İş insanları, Sayın Turgay POLAT, Sayın Cihan YEŞİLYURT, Sayın Kaan TAŞBAŞI, Sayın Begüm GÜNEY, Sayın Cemal Deniz YENİGÜN, Sayın Hale BOLAK BORATAV, Sayın Pelin ERSOY, Sayın Gökçe İZGİ, Sayın Melike GENDAR ve Sayın Elizabeth HEMOND BİLGİN’e öğrencilerimizin ufuklarını geliştirdikleri ve gelecek planlamalarına ışık tuttukları için ALEV ailesi olarak katkılarından dolayı teşekkür ederiz.