Geleneksel Kariyer Gelişimi, Meslek Tanıtım Günleri ve Üniversite Fuarı

ALEV Lisesi Rehberlik Birimi olarak her yıl geleneksel hale gelen Kariyer Gelişimi, Meslek Tanıtım Günlerimizi bu yıl da 07-09 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirdik. Birbirinden değerli birçok konuğu ve üniversiteyi okulumuzda ağırlamanın gururunu yaşadık. Açılış konuşmasını Okan Üniversitesi Aday İşleri Müdürü ve Eğitim Danışmanı Servet Gülsün ŞİRİN “Geleceğini Keşfet”adlı sunumla yaptı. Öğrencilerimize çarpıcı veriler sunan Sayın ŞİRİN, öğrencilerin meslekleri daha iyi tanıyıp kariyer planlamaları yaparak gelecek planlarını doğru kurgulamaları gerektiğini söyledi. Hedefleri belirlemenin ve isteklere ulaşmanın yolunun kişinin kendisinden geçtiğini vurgulayan ŞİRİN, dilemek ve istemek arasındaki farkın altını çizerek istemenin gayret ile desteklenmesi gerektiğine dikkat çekti. Hayal edilen dünyanın ve iş dünyasının beklentilerine de vurgu yaparak “Kariyer Gelişimi ve Meslek Tanıtım Günleri”mizin akışına bizi hazırladı. İki gün boyunca üniversite ve seçkin kurumlardan gelen konuklarımız, tıp mühendisliği, psikoloji, gastronomi, hukuk, dijital oyunlar ve espor gibi alanlarda öğrencilere sunum yaparken öğrencilerin sorularına da cevap bulmalarına olanak sağladılar.

Kariyer Gelişimi ve Meslek Tanıtım Günlerimizin ilk gününde düzenlediğimiz “Üniversite Fuarı”na Acıbadem Üniversitesi, Bahçeşehir Üniversitesi, Işık Üniversitesi, İstanbul Bilgi Üniversitesi, İstanbul Ticaret Üniversitesi, Maltepe Üniversitesi, MEF Üniversitesi, Medipol Üniversitesi, Okan Üniversitesi, Özyeğin Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi, The State University of New York, Türk-Alman Üniversitesi, Yakın Doğu Üniversitesi ve Yeditepe Üniversitesi katıldı. Stantlarında tanıtımlarını yapan üniversiteler, öğrencilerimizin sorularını da cevapladı. Würzburg-Schweinfurt Uygulamalı Bilim Üniversitesi Yükseköğretim Sorumlusu  Şenol ARSLAN, DAAD Murat KEMALOĞLU ve UNICUM Yurt Dışı Danışmanlık Merkezinden Fatma GÜNAYDIN ve Özlem BARSGAN da katılım ve sunumlarıyla yurt dışında öğrenci olmanın süreçlerinden bahsettiler. “Kariyer Gelişimi ve Meslek Tanıtım Günleri”mize katılan tüm konuklarımıza ve üniversitelere teşekkürü bir borç biliriz. Değerli Akademisyenler ve iş insanları, Sayın Servet Gülsün ŞİRİN, Sayın Didem ARSLANBAŞ, Sayın Şenol ARSLAN, Sayın Murat KEMALOĞLU, Sayın Fatma GÜNAYDIN, Sayın Özlem BARSGAN, Sayın Elif SÜYÜK MAKAKLI, Sayın Elif YILDIRIM, Sayın Erdinç İYİKUL, Sayın Mehmet TINÇ, Sayın Erdinç İYİKUL, Sayın Celale KIRKIN, Sayın Barkın Laçin ÖZDEMİR ve Sayın Ata AKIN’a öğrencilerimizin ufuklarını geliştirdikleri ve gelecek planlamalarına ışık tuttukları için ALEV ailesi olarak katkılarından dolayı teşekkür ederiz.