Budapeşte’de Partner Okul İle Ortak Proje Çalışmamız

Budapeşte’de Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri

31 Mart–03 Nisan tarihlerinde “Sürdürebilir Kalkınma Hedefleri” etkinlik kulübü öğrencilerimiz (Kulübün çalışma dili Almancadır.) Budapeşte’deki partner okulumuz olan Avusturya-Macaristan Avrupa Okulunu konuyla ilgili projelerinin sonuçlarını sunmak üzere ziyaret etti.

2018-2019 Öğretim yılının başında aldığımız karar ile her iki okul toplamda 17 hedef doğrultusunda çalışmalarına başlamış, Türk ve Macar öğrenciler ortak olarak öğrendikleri Almanca ile daha iyi bir dünya yaratmak için kolları sıvamıştır.

Okul içinde kâğıt/plastik bardak kullanılmaması, sağlıklı yiyeceklerin tüketilmesi, genel olarak tüketimin azaltılması, cinsiyet eşitliliğini destekleyen projelerin yanı sıra firmalara şeker kamışından üretilen biyo-plastik ambalaj kullanımı konusunda ilham olan ve okulumuzu temsil eden öğrencilerimizi göstermiş oldukları başarılı çalışmalarından dolayı kutluyoruz.