2021 Mezunlarımızın GIB Başarıları ile Gurur Duyuyoruz!

32 Öğrencimizden 31 öğrencimiz bilingual diploma almaya hak kazanmıştır.

2021 Diploma Programı ortalamamız 34 puandır.

Okul ortalaması  Abitur sisteminde 2,3  notuna eşittir.

IB ve GIB arasındaki fark nedir?

IB Programı (PYP/MYP/DP) IB organizasyonu tarafından yürütülen programların genel ismidir. Liselerde uygulanan programın adı IBDP’dir.

GIB Alman Eyaletler Birliği (KMK) tarafından Biyoloji ve Tarih derslerinin Almanca yapılmasıyla verilen isimdir: Gemischtsprachiges IB. IB Organizasyonu tarafından belirlenen bu derslerin sınavları Almanca olarak verilmektedir. Anadilin dışında bir yabancı dile ek olarak bir yabancı dil ile daha ders yapılması IB Organizasyonu tarafından Bilingual IB olarak adlandırılır. Avusturya’da da Gemischtsprachiges IB kavramı yoktur. IB tarafından verilen diplomalarda da yazmaz. Diplomada «Bilingual Diploma awarded.» olarak geçer. Almanca High Level dersi alan öğrenci dil yeterlilik sertifikası ibraz etmekten muaftır.