ALEV’li Öğrenciler Actilingua: Viyana Dil Akademisi’nde

Actilingua: Viyana Dil Akademisi

ALEV Öğrencileri Viyana’daki tarihi dil akademisi Actilingua’da 14 gün yoğun bir dil eğitiminin yanısıra bu şehrin kültür ve sanat dünyasını da yakından yaşama fırsatını buldular.

Farklı ülkelerden gelen öğrencilerle dostluk kurup Viyana Sanat Tarihi Müzesini, Schönbrunn Hayvanat Bahçesini, Viyana Teknik Müzesini, Viyana Devlet Opera Binasını ve tarihi Karls kilisesini ziyaret ettiler.

Ayrıca Viyana Üniversitesini içinden görme fırsatına sahip olarak üniversite ile ilgili detaylı bilgi edindiler.

Viyana tarihinde önemli bir yere sahip Kreuzenstein şatosunu gezip tarihe yolculuk ettiler.

Actilingua; die Sprache und Kultur vereint

Neben einem intensiven Sprachkurs erlebten die Schüler der ALEV Oberstufe, Wiens Vielfältigkeit wie Kunst, Geschichte und Bildung.

Unter anderem besuchten sie das Kunsthistorische Museum, den Tiergarten Schönbrunn, das Technische Museum Wien, die Staatsoper und die Karlskirche.

Durch den Besuch der Wiener Universität erhielten sie wichtige Informationen zum Studium.

Im Programm gab es auch eine Excursion zur berühmten Burg Kreuzenstein und endete mit einer faszinierenden Falken-und Adlershow.