Özel ALEV Lisesi “EVDE KAL” Konulu Karikatür Yarışması Sonuçlandı!

Karikatür, bir kişinin bir şeyin ya da bir olayın tuhaf ve gülünç taraflarını meydana koyacak şekilde yapılan resimlere denir.  Kuvvetli bir anlatım kudretini gerektirdiği için ince ve önemli bir sanat şubesidir. Edebiyattaki mizah ve yerginin resimdeki şeklidir.

Karikatür, herhangi bir insanın, fikrin veya bir olayın resimlendirilerek gülünç şekilde anlatılmasıdır. Bir insanın veya bir olayın ayrıntılarına girmeksizin; kısa, düşündürücü ve özlü bir fikir vermek veya genellikle güldürmek için bazı özelliklerinin göze çarpıcı bir şekilde resimlendirilmesidir.

Karikatür, popüler kültürde çok sevilen ve öğrencilerimizin de ürettikleri bir resim türü olmasından dolayı, ALEV Lisesi olarak bütün öğrencilerimizin katılımıyla “Evde Kal” konulu bir karikatür yarışması düzenledik. Covid-19 Pandemi döneminde üretilen ve yoğun katılımın olduğu yarışmada karikatürlerden ilk üçünü çok zorlanarak belirlerken aynı zamanda bu ay içerisinde kaybettiğimiz çok değerli Müdür Yardımcımız Talin Matosoğlu adına da 3 adet mansiyon ödülü seçtik.

Üretilen karikatürlerin tümünü dijital dergi formatında sizlerle paylaşacağımızı belirtirken öğrencilerimize de ürettikleri harika karikatürler için çok teşekkür ediyoruz.

Ödüller:
Birincilik Ödülü, 10-A, Berru Güven
İkincilik Ödülü, 10-C,  Nilay Antmen
Üçüncülük Ödülü, 9-D, Alara Karadağ

Talin MATOSOĞLU Mansiyon Ödülü, 10-A, İrem Doğan
Talin MATOSOĞLU Mansiyon Ödülü, 10-D, Elis Özavnik
Talin MATOSOĞLU Mansiyon Ödülü, 10-B, Deniz Bozkurt

Yarışmamıza katılan tüm karikatürleri görmek için aşağıdaki linki tıklayabilirsiniz.