5. Sınıflarımızla Atamızın Huzurundaydık

Ankara gezisini beşinci sınıf öğrencilerimizle 17-19 Kasım 2018 tarihleri arasında gerçekleştirdik.

Gezimiz 18 Kasım 2018 Pazar sabahı Anadolu’nun ilk çağlardaki arkeolojik eserlerinin sergilendiği Anadolu Medeniyetleri Müzesi’niziyaretimizle başladı.

Ardından, Gazi Mustafa Kemal’in liderliğinde olağanüstü zor koşullarda toplanmış olan İlk Meclis’iveher odası Kurtuluş Savaşı ile Cumhuriyetimizin ilk yıllarına ait değerli dokümanlarla dolu Kurtuluş Savaşı Müzesi’ni minnet dolu duygularla gezdik.

Atamızın naaşına geçici olsa da ev sahipliği yapmış olan ve Anadolu kültürünün yüzyıllar içerisindeki gelişimini incelemek için Ankara Etnografya Müzesi’ni,son olarak da Türkiye’nin ilk ve en büyük Tabiat Tarihi Müzesi olan MTA Tabiat Tarihi Müzesi’ni gezerek günümüzü tamamladık.

Aynı günün akşamında, gezdiğimiz yerler hakkında anlatılan bilgiler üzerinden düzenlenen yarışma ile öğrencilerimiz hem öğrendiklerini pekiştirdiler hem de çok heyecanlı ve keyifli dakikalar geçirerek bolca da eğlendiler.

19 Kasım 2018 Pazartesi günü ise Anıtkabir’e giderek Atamızın kabrini gurur ve şükran dolu duygularımızla ziyaret ettik. Ata’mızı bir kez daha özlemle anarken düzenlenen askeri tören ile Mozole’ye okulumuz adına çelenk bıraktık.

Atatürk ve Kurtuluş Savaşı müzelerininbüyüleyici atmosferiyle hepimiz derinden etkilenmiş olarak gezimizi sonlandırdık.