21. Eğitim-Öğretim Yılımıza Eğitimle Başladık

“Her çocuğa uygun eğitim” kavramına yoğunlaşarak başladığımız 21. eğitim-öğretim yılımıza, büyüyen ve gelişen kadromuzla eğitim alarak başladık.

Aramıza yeni katılan öğretmenlerimiz “Orff Yaklaşımıyla Okul Öncesi Uygulamaları” isimli atölye çalışması ile okulumuzun eğitim kültürüne merhaba derken aynı anda anaokulu ile ilkokul 1 ve 2. sınıf öğretmenlerimiz Uzm. Psikolog Nilüfer Devecigil tarafından 2018-2019 eğitim öğretim yılımızda hayata geçireceğimiz ve yıl boyunca devam edecek pilot proje uygulamamız “Mindfulness” eğitimi aldılar.

Çocukların anda kalarak dikkat kapasitelerini geliştirmeyi ve odaklanmalarına yardımcı olmayı kapsayan proje aynı zamanda, öğretmenlerin stresli anları ve durumları mindfulness bir duruş sergileyerek nasıl daha kolay yönetebileceklerini öğretmeyi de hedefliyor.

Özel ALEV Okulları Rehberlik Biriminin de ayrıca eğitim alarak çocuklar üzerinde de eğitim uygulamasına geçeceği projeye değerli önderliği için Sn. Nilüfer Devecigil’e teşekkür ederiz.

VİDEO İÇİN TIKLAYIN!