MAGMA & Boğaziçi Caz Korosu Ailesi Kurucu Şefi ve Genel Sanat Yönetmeni Masis Aram Gözbek, ALEV Öğrencileri ile Buluştu!

MAGMA & Boğaziçi Caz Korosu Ailesi Kurucu Şefi ve Genel Sanat Yönetmeni Masis Aram Gözbek, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında Özel ALEV Okulları öğrencileri ile çevrim içi söyleşide bir araya geldi.

Kendisine keyifli sohbeti ve müzik ile ilgili deneyimlerini aktardığı için Özel ALEV Okulları ailesi olarak teşekkür ederiz.

Masis Aram Gözbek kimdir?

Masis Aram Gözbek, kurucusu olduğu Boğaziçi Caz Korosu’yla dünyanın en prestijli festivallerine davet edildi ve iki Dünya Şampiyonluğu dahil birçok uluslararası ödül kazandı. ABD, Almanya, Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Çin, Fransa, Hollanda, İtalya, İsveç, İsviçre, Letonya, Macaristan, Makedonya, Sırbistan ve Slovenya gibi ülkelerde yarışma, festival ve ustalık sınıflarına katıldı. Dekoor Close Harmony ve İsviçre Gençlik Korosu gibi dünyaca ünlü korolarla atölye ve konserler gerçekleştirdi. 19. TOYP ‘Türkiye’nin En Başarılı Genci’ Ödülü, 35. Uluslararası Koro Yarışması’nda ‘Genç Şef Özel Ödülü’, YTÜ Rektörlük Özel Ödülü ve 4. Kristal Ağaç Ödülleri’nde Yılın Girişimcisi ödülünü aldı. Avrupa Genç Müzisyenler Festivali’ne Türkiye’den ilk jüri üyesi, Avrupa Gençlik Koroları Festivali’ne konuk şef ve International May Choir Competition Varna’ya jüri üyesi olarak davet edildi. Hong Kong’da düzenlenen Dünya Koro Şefliği Yarışması’na davet edilen 12 finalistten biri oldu. Kültürlerin Sesi Projesini başlattı ve Türkiye’nin 7 farklı ilinde 7 farklı dilde şarkı söyleyecek koroların kurulmasına öncülük etti. Türkiye’nin dört bir yanından koro müziğine gönül vermiş herkesi bir araya getirmek, bir koro oluşturmak isteyen kişi ve kurumlarla deneyimlerini paylaşmak için KOROHANE platformunu hayata geçirdi. Son olarak, İtalya’da düzenlenen Fosco Corti Uluslararası Koro Şefliği Yarışması’nda Türkiye’yi temsil etmeye hak kazandı ve ayrıca MAGMA & Boğaziçi Caz Korosu Ailesiyle birlikte 2021 Avrupa Video Ödülü’nün sahibi oldu.