Dünya Çocuk Kitapları Haftası Dopdolu Geçti!

• 6. sınıf öğrencilerimiz Dünya Çocuk Kitapları Haftası kapsamında Türkçe dersinde okuma kitaplarından biri olan Kayıp Masalın Şifresi kitabının yazarı Sn. Mahir Çipil ile Microsoft Teams üzerinden buluştu.
    Yazar, kitabında kullandığı şifrenin önemini, hayal gücünün ne kadar önemli olduğunu öğrencilerimizle paylaştı.
    Sunumdan sonra Mahir Çipil öğrencilerimizin sorularını cevapladı.
  • Dünya Çocuk Kitapları Haftası kapsamında 22 Kasım 2021 tarihinde, 1.sınıf öğrencilerimiz   Peter H. Reynolds’un “Mış Gibi” kitabının yaratıcı drama çalışmasını Drama Eğitmeni Ebru Aytürk ile kütüphanemizde gerçekleştirdiler. Etkinlikte öğrencilerimiz kendi -mış gibi resimlerini çizerek “Mış Gibi Resim Sergisi”ni oluşturdular. Sergiden sonra öğrencilerimiz kitabın karakterlerini de canlandırdılar.
  • Dünya Çocuk Kitapları Haftası kapsamında 22-26 Kasım 2021 tarihleri arasında, 4.sınıf öğrencilerimiz okudukları “Elekto ve Teknolojik Araç Avcıları” kitabının yazarı Merve Uğur ile kütüphanemizde buluştu. Söyleşide öykü yazmak için hayal gücümüzü nasıl kullanmamız gerektiği üzerine öğrencilerimizle sohbet eden Merve Uğur, öğrencilerimizle kısa öyküler oluşturdu. Sohbetin sonunda Merve Uğur öğrencilerimizden e-atıklarla ilgili duyarlı olma konusunda söz aldı ve öğrencilerimize “Teknoloji Araç Avcıları” rozetlerini taktı.Dünya Çocuk Kitapları Haftası Kapsamında 23 Kasım 2021 tarihinde, 3.sınıf öğrencilerimiz okudukları “Noktalarım Olmadan Ne Yapacağım” kitabının yazarı Sn. Alp Gökalp ile Microsoft Teams üzerinden buluştu. Yazar Alp Gökalp “Alfabe Bulutu” serisi hakkında bir sunum yaptı. Sunumdan sonra Alp Gökalp öğrencilerimizle pangram oyunu oynadı.
  • Dünya Çocuk Kitapları Haftası kapsamında 26 Kasım 2021 tarihinde, 2.sınıf öğrencilerimiz okudukları “Poşetto” kitabının yazarı Sn. Ceren Kerimoğlu ile Microsoft Teams üzerinde buluştu. Öğrencilerimiz yazar ile geri dönüşümün ne olduğu, naylon poşetlerin geri dönüşümle tekrar nasıl kullanıldığı hakkında sohbet ettiler. Sohbetin sonunda Ceren Kerimoğlu, öğrencilerimizin sorularını cevapladı.