Okulumuzda yemek hizmeti SOFRA GRUP tarafından sağlanmaktadır. Compass Group’un  eğitim kurumlarına özel  “YE ÖĞREN YAŞA (EAT LIVE LEARN)” programı uygulanmaktadır.  Program öğrencilerimize daha sağlıklı, daha bilinçli ve daha uzun ömürlü bir yaşamın temellerini sunmayı amaçlar.

SCOLAREST menüleri, öğrenci yaş gruplarına göre dengeli beslenme konusunda uzmanlaşmış diyetisyenler ve gıda mühendisleri tarafından hazırlanmaktadır.

SCOLAREST öğrencilerimize hizmet verirken aşağıda belirtilen standartları uygulamaktadır.

  • Yemeklerde kullanılan malzemeler Türkiye’nin en seçkin firmalarından tedarik edilmektedir.
  • Menülerde mevsim sebze/meyvelerinin seçilmesine özen gösterilmektedir.
  • Menüler, öğrencilerin yaş grupları ve günlük kalori ihtiyaçları göz önünde bulundurularak, konusunda uzmanlaşmış diyetisyenler ve gıda mühendisleri tarafından planlanmaktadır.
  • Menüler hazırlanırken özellikle hem öğrencilerimizin damak zevklerine hitap etmesine hem de yemeklerin kendi aralarında renk farklılığına özen gösterilmektedir.
  • Yemekler hazırlarken besinlerin vitamin ve mineral içeriğini kaybetmemeleri için en sağlıklı pişirme tekniklerini uygulamaktadır.
  • Yemeklerde tereyağı, sağlığa faydalı yağ asitleri içeren bitkisel kaynaklı sıvı yağlar ve zeytinyağı kullanılmaktadır.
  • Gelişme çağında olan öğrencilerimizin artan protein gereksinimleri göz önünde bulundurularak menülerde biyo-yararlılığı yüksek protein kullanımı sağlanmaktadır.
  • Dünya Sağlık Örgütü günde 5 porsiyon sebze meyve tüketimini önermektedir. Menülerde zengin taze salata ve meyve seçenekleriyle, sebze/meyve tüketimi desteklenmektedir.
  • Ayrıca menülerde bilişsel gelişimin ve sağlıklı sindirim sisteminin en büyük destekçisi olan, lif içeriği yüksek karbonhidrat tüketimini destekleyecek tam tahıllı besinlere de yer vermektedir.
  • Pişirilen yemekler, servis edilinceye kadar sıcak tutma modunda bekletilir ve 65 °C’nin üzerinde servise sunulmaktadır.
  • Servis edilen tüm yemeklerin ‘’yağ ve tuz‘’ miktarları, ‘Işıklı Uyarı Sistemi’ ile otomatik olarak kontrol edilmektedir.
  • Yemek servisinde hijyene son derece dikkat edilerek porselen tabak ve cam bardak kullanılmaktadır.
  • Bulaşık makinelerinde yıkanmış çatal bıçak vb. küçük ekipmanlar otomatik makinelerde el değmeden ve doğal malzemeler yardımıyla kurulanmakta, parlatılarak servise sunulmaktadır.