KULÜP ETKİNLİKLERİ

Her öğrenci haftanın belirlenen bir gününün son iki dersinde sosyal etkinliklere katılır.  Etkinliklerde belli branşlarda, uzmanlaşan öğrencileri bir araya getirip yarışma ve gösteri ekipleri hazırlamak, diğer branşlarda da öğrencilere güzel zaman geçirebilecekleri hobiler kazandırıp gelişimlerine yardımcı olmak amaçlanmıştır.

Kulüpler:

• Gastronomi
  • Akrobatik Jimnastik

. Kısa Film Yarışması

Özel ALEV Lisesi, 2008 yılından beri öğrencilerin yaratıcılıklarını kısa film yaparak geliştirmek amacıyla Liselerarası Kısa Film Yarışması düzenlemektedir. Kısa Film Yarışması’na Türkiye genelindeki liselerin öğrencileri kurmaca, belgesel ve animasyon şeklinde hazırlanmış eserleri ile katılmaktadır. Yarışmaya gönderilen filmler Kısa Film Düzenleme Komisyonu tarafından saptanarak ön eleme jürisi tarafından değerlendirilmekte ve ön eleme sonuçları www.alevkisafilm.com adresinden ilan edilmektedir. Ön elemeyi geçen filmler, yönetmen, yazar, yapımcı, oyuncu, film eleştirmeni, sinema tarihçisi ve sinema alanında tanınmış kişilerden oluşan bir jüri tarafından değerlendirilerek ödül kazanan filmler belirlenmektedir.

Okulumuzda düzenlenen törende, yarışma jürisinin seçtiği dereceye giren filmlere ödülleri ve ön elemeyi geçen tüm filmlere katılım sertifikaları verilmektedir.

. ALEV Robotics – Su Altı Robotu Projesi

Özel ALEV Lisesi Robotik Kulübü, 10 ve 11. sınıf öğrencileri ve Fen Bilimleri bölümümüzün önderliğinde kurulmuştur. 2016 yılında Marmara Üniversitesinin işbirliğinde düzenlenen yarışmada “Su Altı Robotu” projesi ile Türkiye birinciliğini elde eden öğrencilerimiz, 23-25 Haziran 2016 tarihlerinde Houston NASA’da gerçekleşmiş olan MATE ROV yarışmasına katıldılar. Yarışmaya Dünya’nın çeşitli ülkelerinden 600 takım katılım gösterdi. “ALEV ROBOTICS” takımımız ilk 39 takım arasında yer alarak finale katılmaya hak kazandı.