EĞİTİM KAMPLARIMIZ

Eğitim kalitesi ve güvenlik açısından öğrenci ve velilere en iyi hizmeti uygun maliyetlerle sağlamayı amaç edinen Özel ALEV Okulları spesifik kamplar yapmayı amaç edinmiştir. Kayak, yelken ve sörf kamplarına gelen öğrencilerin kamptan maksimum yararla dönmesi temel ilkedir. Velilerinde kamplarda ders almaları için organizasyonlar yapılır.

KAYAK EĞİTİM KAMPI

ALEV Okulları kayak kamplarında butik bir anlayışla hizmet vererek yıllardır bu konuda Türkiye’ de örnek olmuştur. Kamplarda kayak grupları altı kişiyle sınırlıdır. Altı kişilik gruplarla kayak dersi öğrencilerin daha çok egzersiz yapabilmesine olanak verirken, liftlerdeki zaman kaybını azaltıp aynı zamanda grubun kolay kontrol edilebilmesi nedeniyle güvenli bir çalışma ortamı sağlar.

Her yıl çeşitli kayak merkezlerinde düzenlenen altı kampla öğrencilere iyi bir kayak eğitiminin yanında okul takımında yer alma şansı da sunulur. Kamplara ana sınıfı, 1 ,2, ve 3. sınıf öğrencileri aileleriyle diğer öğrenciler aileleriyle veya yalnız olarak katılırlar. Kayak eğitimine 6 yaşından gün almış öğrencilerle başlanır.

SÖRF EĞİTİM KAMPI – ÇEŞME ALAÇATI

Haziran ayında altı günlük iki dönem olarak Çeşme Alaçatı’da organize edilen eğitim kampına 2 ve 3. sınıf öğrencileri velileriyle, 4, 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencileri velileriyle ya da yalnız olarak, lise öğrencileri yalnız olarak katılırlar. Günde 4 saat denizde sörf eğitimini kapsayan kampın sonunda yeni başlayan öğrenciler orta şiddetteki rüzgarda sörf yapabilir hale gelirler. Kampta her seviyedeki sörfçüler için ayrı çalışmalar uygulanır. Sörf eğitimine 8 yaşından gün almış öğrenciler katılabilirler. Aile bireyleri de gruplar halinde sörf eğitimine katılabilirler.

YELKEN EĞİTİM KAMPI – BODRUM ORTAKENT

Temmuz ayının son haftası yedi gün eğitim süresiyle Bodrum Bitez’de organize edilen yelken eğitim kampına 2 ve 3. sınıf öğrencileri velileriyle, 4,5,6,7, ve 8. sınıf öğrencileri velileriyle ya da yalnız olarak lise öğrencileri yalnız olarak katılırlar. Günde 5 saat yelken eğitimini kapsayan kampın sonunda katılımcılar kendi teknelerini kullanabilecek beceriye sahip olurlar. Optimist ve laser teknelerle yapılan yelken eğitimine 8 yaşından gün almış öğrenciler katılabilirler. Aile bireyleri de gruplar halinde yelken eğitimine katılabilirler.

KÜLTÜR GEZİLERİ

BOLU GÖLLERİ GEZİSİ

Abant Gölü, Cennet Göl, Çubuklu Göl ve Sünnet Gölü ile Göynük’ ün yer aldığı gezi programı yalnız dördüncü sınıf öğrencileri için ve tek gece konaklamalı olarak düzenlenir.

ANKARA GEZİSİ

Beşinci sınıfların katıldığı Ankara gezisi; Anadolu Medeniyetleri ile Etnografya Müzesi, MTA Tabiat Tarihi Müzesi, Birinci ve İkinci TBMM, Anıtkabir ve Kurtuluş Savaşı Müzesini kapsıyor. Öğrenciler bu gezide Anıtkabir’e törenle çelenk koymanın gururunu yaşıyorlar.

ANKARA MTA MÜZESİ VE KAPADOKYA GEZİSİ

Ankara MTA Tabiat Tarihi Müzesi ile Kapadokya’daki kayaç, tortul ve fosil oluşumlarının inceleneceği ve oluşum süreçleri hakkında bilgi edinileceği geziye fen öğretmenleri gözetiminde altıncı sınıf öğrencileri yalnız olarak katılırlar.

UZAY KAMPI

Beşinci sınıfların yalnız katılımıyla düzenlediğimiz altı günlük İzmir uzay kampı gezimiz öğrencilerimizi uzay ve uzay araştırmaları konusunda bilgilendirmeyi hedefliyor.

Öğrencilerimiz bu gezide hem gökyüzü gözlemi, roket/ balon yapımı, roket havalanma kumandası, uzay şartlarında tarım yapma gibi eğlenceli aktivitelere katılıyor hem de astronotların eğitiminde kullanılan simülatörleri kullanma şansına erişiyorlar.

TRUVA, ÇANAKKALE GEZİSİ

Yedinci sınıflar için planlanan gezinin içeriğini Çanakkale savaşlarının gerçekleştiği bölgeler ile Asos, Truva ve Çanakkale’deki tarihi, coğrafi  yönden önemli alanlar oluşturuyor.