“Bir millet ki resim yapmaz, bir millet ki heykel yapmaz, bir millet ki tekniğin gerektirdiği şeyleri yapmaz; itiraf etmeli ki o milletin ilerleme yolunda yeri yoktur.”

Mustafa Kemal ATATÜRK

HEDEFİMİZ

Eğitimin ilk yıllarında çocuklar kendini ifade ederken resimlerini araç olarak kullanırlar. Bu yüzden görsel sanatlar dersi öğrencilerin hem rahatlamalarını sağlayan hem de sanatsal etkinliklerle yaratıcılıklarını geliştiren bir süreç olur.

Bu süreç içinde öğrencilerimizin yeteneklerinin ortaya çıkarılması, özgün düşünebilmeleri, tasarıma yönelik hayal güçlerini geliştirebilmeleri, sanatsal terimleri, kavramları öğrenmeleri aynı zamanda Türk ve dünya sanatçıları hakkında da bilgi sahibi olmaları ve çevrelerindeki güzel sanatlarla ilgili olayların (sergi, bienal vb.) farkına varmaları hedefimizdir.

ETKİNLİKLERLE GÖRSEL SANATLAR

– Müzik dersi için marakas yapımı

– 4. sınıfların Orff müzikli oyunu için kostüm yapımı

– Eko okullar kapsamında seramik etkinliği ve afiş yapımı

– Atıklardan oyuncaklar yapımı

– Gittiğimiz gördüğümüz katıldığımız sanatla ilgili her şeyin fotoğraflanması

– Ünlü ressamların hayatlarının izlenip, araştırılıp resimlenmesi

– Atıklarla tasarımlar

– Fotoğraflar nasıl canlandı ve ilk filmi kim, nasıl çekti?

– Sinema nasıl gelişti?

– Çocukluğundan beri sinemaya büyük ilgi duyan Kardiyoloji Uzmanı Profesör Ali Serdar Fak bu sorularla sinema tarihine kısa bir gezinti yaptı.

– Ressam Levent Morgök ile atölye çalışması.

– Ressam Mustafa Ata ile atölye çalışması.

– Ressam Serkan Bayer ile atölye çalışması.

– “Alfabe Bulutu” kitabının yazarı ve çizeri Sayın Alp Gökalp ve Onur Karadağ ile karikatür çalışması.

İlkokul - Ortaokulda Yaşam