· 4. Sınıflar Deney Günü

4. sınıflarımız yıl boyunca Fen Bilimleri Laboratuvarı dersinde birçok deney yaparak fen bilimleri dersinde öğrendikleri konuları pekiştiriyorlar. Böylece derse ve bilime karşı ilgi ve sevgileri artıyor, ayrıca yaparak ve yaşayarak öğrenirken bilimsel düşünme becerileri de gelişiyor.

4. Sınıflar Deney Günü’nde öğrencilerimiz yıl içerisinde Fen Bilimleri Laboratuvarı dersinde öğrendikleri deneylerden bir tanesini seçerek velileriyle paylaşıyorlar. Küçük birer bilim adamı gibi grup arkadaşlarıyla birlikte öğretici rolü üstlenerek deneylerini velilerine yaptırıyorlar, sorular soruyorlar ve velilerinin sorularını yanıtlıyorlar.

Böylece hem öğrencilerimiz ve velilerimiz için keyifli bir etkinlikle dönemi kapatmış hem de öğrencilerimizi 5-8 Deney Günü’ne hazırlamış oluyoruz.

. 5-8 Deney Günü

ALEV’i ALEV yapan öğrenci etkinliklerinden birisi de “Deney Günü” dür. Deney Günü 4-8. sınıf öğrenci ve velilerinin aktif katılımıyla artık geleneksel hale geldi.

Öğrencilerimiz yıl boyu fen bilimleri dersinde deney yaparak öğrendiklerini pekiştiriyorlar. Böylece hem fen bilimleri dersinde öğrendikleri konuları pekiştiriyor hem de derse ve bilime karşı olumlu tutum geliştiriyorlar. ALEV Deney Günü’nde bu deneyleri gelen misafirlere yaptırmak ve liderlik etmek öğrencilerin sorumluluğundadır.

ALEV Deney Günü’nde sunuma katılan her birey yaparak ve yaşayarak öğrenme tecrübesi ve bilimsel düşünme becerisi kazanır. Öğrencilerimiz deneyler, performans görevi ve projelerle katılımcılara bilimsel bir şölen yaşatır.

. ALEV TEKNOFEN Deney Günü

Öğrencilerimiz sene boyunca laboratuvarda deneyimledikleri ve daha önce hiç deneyimlemedikleri aktiviteleri ALEV TEKNOFEN Deney Günü’nde başarıyla sunarlar. Kendilerine olan güvenleri daha da pekişen öğrencilerimiz performanslarıyla göz doldururlar. Hem öğrenirler hem öğretirler hem de eğlenirler. Okul yıllarına ait çok güzel anılar biriktirirler.

Her yıl bir önceki yıldan daha da başarılı olan öğrencilerimiz önümüzdeki yıl için beklentilerimizi oldukça yükselttiler.

Bu deney çalışmalarında üstün performans gösteren öğrenciler gelecek kariyerleri için de önemli kazanımlar elde ederler.