“Çocuklarınızın akıllı olmalarını istiyorsanız onlara peri masalları okuyun, daha da akıllı olmalarını istiyorsanız daha fazla peri masalı okuyun.”

Albert Einstein

Her yıl haziran ayında 4. sınıf öğrencilerimizle “ALEV’ de Bir Gece Çadır Kampı” etkinliğini gerçekleştiriyoruz. Belirlediğimiz bir tema doğrultusunda etkinlikler düzenliyoruz. Okulumuzun geniş bahçesindeki yaşam alanlarında var olan canlıları inceliyoruz. Peri evleri yapıyoruz. Beden eğitimi öğretmenlerimizin liderliğinde kıyasıya mücadele ettiğimiz Survivor oyunlarına katılıyoruz. Müzik öğretmenimizin çaldığı gitar eşliğinde kamp ateşi çevresinde şarkılar söyleyip masal dinliyoruz.

Gece boyunca çadırlarımızda uyuyor, doğayla baş başa güzel bir gece geçiriyoruz.  Sabah, bahçede yaptığımız uzun bir kahvaltının ardından sınıflarımıza geri dönüyoruz.

Gökten üç elma düştü: Biri masalın yazarının başına, biri masalcının, en büyüğü de masalı can kulağıyla dinleyen çocuklarımızın…