Yükseköğretime Geçiş Sınavı Sonuçları Açıklandı

12 Mart 2017 tarihinde yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) sonuçları 28 Mart 2017 tarihinde açıklandı. 2.161.438 adayın sınavının geçerli olduğu YGS’de sadece 1.506.479 aday haziran ayında yapılacak “Lisans Yerleştirme Sınavları”na girme hakkı elde ederken öğrencilerimizin tamamı LYS’ye girme hakkı elde etti.

Bu yıl zorluk derecesi geçtiğimiz yıla göre artırılan sınavın sonuçlarına göre, okul olarak güzel başarılara imza attık. Bu kapsamda öğrencilerimizin % 10’u % 0,5’lik dilimde, % 20’si % 5’lik dilimde, % 42’si % 10’luk dilimde yer aldı.

Yurt dışındaki üniversitelerden kabulü gelen veya Lisans Yerleştirme Sınavı sonuçlarına göre ülkemizdeki üniversitelere yerleşecek olan öğrencilerimizi şimdiden kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.