Yaşasın Okul Başladı!

Die Schultüte

Heute haben die ersten Klassen ihre Schultüte zum Schulanfang bekommen.

Seit Beginn des neunzenten Jahrhunderts gibt es die Schultüten-Tradition in Deutschland.

Die Schultüte soll den Erstklässlern den Einstieg in den “Ernst des Lebens” versüßen.

Auch in der ALEV-Schule wird diese Tradition gepflegt.

Wir freuen uns über die glücklichen Gesichter und auf den Beginn einer schönen gemeinsamen Zeit.

Bugün birinci sınıfa başlayan öğrencilerimize geleneksel okul külahları hediye edildi.

Bu gelenek Almanca konuşulan ülkelerde 19’uncu yüzyıldan beri birinci sınıfa başlayan çocuklara okula keyifli bir başlangıç yapması amacıyla öğretmenleri tarafından verilir.

Velilerimiz fotoğraflara buradaki adrese bağlanarak kullanıcı adı ve şifreleri ile ulaşabilirler: https://alev.sharepoint.com/sites/foto/_layouts/15/guestaccess.aspx?folderid=1524807b67e1441208e715a618ac3e147&authkey=ARbMcAlClx7XVHclzdYQbOQ&expiration=2017-09-15T11%3a03%3a07.000Z