SOSYAL ETKİNLİKLERİMİZ

SOSYAL ETKİNLİKLERİMİZ HAKKINDA

Bütün öğrencilerin haftada bir gün iki ders boyunca katıldığı Sosyal Etkinlikler, akademik eğitim devam ederken öğrencilerin sosyal yaşamlarını zenginleştirmek, fiziksel ve ruhsal gelişimlerini desteklemek amacıyla organize edilir. Sosyal Etkinlikler Birimi etkinlikleri hazırlarken “okulunu seven öğrenci derslerinde başarılı olur” düşüncesinden yola çıkar.

Sosyal Etkinlikleri planlarken nelere dikkat ederiz:

• Öğrencilerin yaş gruplarına uygun etkinlikler seçilir.
  • Öğrenciler etkinliklere alınırken etkinliğin başlama yaşına uygun olmalarına dikkat edilir.
  • Yaşları birbirine yakın öğrencilerin aynı gruplarda olması önemlidir. Bu nedenle bir, iki ve üçüncü sınıflar tek başlarına, dört ve beşinci sınıflarla altı ve yedinci sınıflar bir arada, sekizinci sınıflar da yine tek başlarına etkinliklere katılırlar.
  • Öğrencilerin başladıkları etkinliklere okul hayatları boyunca devam edebilmeleri için etkinlikler alt yapı düzenine göre planlanır.
  • Her etkinlik için belirlenmiş öğrenci kontenjanı vardır. Çalışmadan öğrencilerin yararlanabilmesi için kontenjan üstünde öğrenci alınmaz. Mekân ve öğretmen uygunluğu varsa aynı etkinlik için ikinci bir grup açılır.
  • Etkinlik öğretmenleri seçilirken konu üzerindeki yeterlilikleri, öğrenciyle iletişimleri ön plana alınır.
  • Etkinliklerin çeşidinin çokluğundan önce öğrenciye maksimum yarar sağlayacak kalitede olmasına özen gösterilir.

Sosyal Etkinliklere Genel Bakış:

ALEV’ li bütün öğrenciler doğru bir duruş kazanmaları ve ileride katılacakları spor dalları için bedenlerinin hazırlanması amacıyla küçük yaştan itibaren jimnastik eğitimine alınırlar.

Anaokulunda dört yaşında spor öncesi eğitimle tanışan öğrenciler beden eğitimi dersleri dışında ikinci sınıfın sonuna kadar zorunlu jimnastik çalışmalarına katılırlar.

İsteyenler “okul sonrası spor okuluna” veya “jimnastik okul takımına” girerek bu çalışmalara devam edebilirler.

İki ve üç boyutlu sanat ile atölye çalışmalarının ve diğer sanat etkinliklerinin yapıldığı, her yaş grubuna uygun malzeme ve materyallerle donatılmış plastik sanatlar, seramik ve cam tasarım atölyeleri ALEV’ in yaşayan alanlarıdır.

• Her yaş grubunun çalışabilmesi için uygun materyallere sahip jimnastik salonu,
  • İçinde voleybol sahasını da barındıran üç kapalı basketbol sahası,
  • Bir kapalı masa tenisi salonu,
  • Bir açık futbol sahası,
  • Bir açık ve kapalı outdoor parkur ile
  • teneffüslerde kullanılan minyatür sahalar ALEV’ li öğrenciler için geniş spor olanakları oluşturur.

ALEV doğanın içinde bir okul olmanın avantajıyla öğrencilerine “doğa sporları” adı altında orienteering, bisiklet gibi sosyal etkinlikler de sunmaktadır. Özel ALEV Okulları, yanındaki ormanı değerlendirerek 2004 yılından beri “orienteering” i spor dalları arasına katmış aynı yıl çizilen haritayla Türkiye’deki ilk uluslararası orienteering parkuruna sahip okul olma şansını yakalamıştır. ALEV bu parkurda birçok ulusal ve uluslararası organizasyona ev sahipliği yapmaktadır.

Keman, viyolonsel ve klasik gitar enstrümanlarından oluşan klasik müzik topluluğu da ALEV’ in ayrıcalıklarından biridir. Yıl boyunca çalışan öğrenciler okul içinde ve dışında zaman zaman okul korosuyla da birleşerek konserler verirler, bazı gösterilerde de okul tiyatro ekibinin oyunlarını seslendirirler.

ALEV organize ettiği etkinliklerle öğrencileri için sağlam bir alt yapı hazırlamayı hedefler. Jimnastik, masa tenisi, orienteering, satranç ve voleybol branşlarında yıllar içinde alınan Türkiye ve il içindeki başarılı sonuçlar, kayak takımından yetişen otuzu aşkın milli sporcu, eğitim kamplarından başlayıp milli takımlara kadar uzanan sporcular ve okulun sosyal etkinliklerinde ilk adımı atıp daha sonra aynı branşta çalışmaya devam ederek sanat alanında belli yerlere gelen öğrenciler bunun göstergesidir.

Örnekse, İlkokul 4. sınıfta tiyatro etkinliğini seçen iki öğrenci, ALEV Lisesini bitirinceye kadar aynı etkinliğe devam edip üniversite sınavında Yeditepe Üniversitesi Tiyatro Bölümünü ilk üçe girerek kazanmış ve burslu olarak okumuşlardır.

İLK VE ORTAOKUL SOSYAL ETKİNLİKLERİMİZ

JİMNASTİK