Şehrin Sesi Radyosundaydık.

9 Mart 2017 tarihinde 11 A sınıfındaki 7 öğrencimiz, 100.8 frekanslı “Şehrin Sesi” radyosunu ziyaret etti. Öğrencilerimize bu ziyaretinde, Türkiye’nin ilk haber kanalı NTV’nin kurucu kadrosunda yer alan; muhabirlik, program sunuculuğu ve editörlük yapan, ardından CNNTürk, SKYTürk gibi haber kanallarında çalışan ve şu anda da “Şehrin Sesi” radyosunda şiir temalı programıyla radyo severlerle buluşan Murat Erdin eşlik etti.

Erdin, öğrencilerimize radyo yayıncılığının ilkelerini, yayın akışına içerik hazırlamayı ve internet radyoculuğu için gerekli olan teknik ekipmanları anlattı.

Öğrencilerimiz hem “Okul radyosu kurabilmek için neler yapmak gerekir?” sorusuna cevap buldular hem de radyo yayınını yerinde görmenin mutluluğunu yaşadılar.

Bize kazandırdıkları ve yardımları için Sayın Murat Erdin’e çok teşekkür ederiz.

Wir waren beim Radiosender  „Stimme der Stadt” gewesen

Am 9. März 2017 haben sieben Schüler aus der 11A den Radiosender „Stimme der Stadt“ besucht und mit dem Moderator Murat Erdin eine Reportage gemacht. Hier wurde über den Aufbau des Studios und die Vorbereitung des Programms gesprochen. Herr Erdin hat unsere Schüler so begeistert, dass sie nun an unserer Schule einen Radiosender aufbauen wollen. Die Grundkenntnisse dazu haben sie beim Besuch im Sender erworben.

Wir bedanken uns bei Murat Erdin für seine informativen Erörterungen.