Sapanca Gölü ve Çevresinde Arazi Çalışmasına Katıldık

14 Kasım 2017 Salı günü 11. sınıf öğrencileriyle Sapanca Gölü ve çevresinde çeşitli coğrafi becerileri uygulayarak yeni kazanımlarla, doğayla baş başa keyifli bir arazi çalışması gerçekleştirdik. Öğrencilerimizin doğayı ve doğadaki oluşumları daha iyi algılayarak sorumluluk bilinciyle çevre duyarlılığına katkı sağlamalarını hedeflediğimiz bu gezide, farklı ekosistemleri inceledik. Öğrencilerimiz coğrafya ve biyoloji dersinde öğrendikleri bilgileri arazide uygulama fırsatı buldular; göldeki bitki ve kuş türlerini inceleyerek değişik kuş ve bitki türlerini tanıdılar; Sapanca Gölü’nün oluşumu, göl suyunun ve çanağının özellikleri, gölün kullanım amaçları ve göl ile ilgili efsaneler hakkında bilgi edindiler.