Özel ALEV Lisesi Kuş Gözlem Kulübü Kuruluş ve Faaliyetleri

Kuş gözlemciliğiyle ilgili faaliyetlerimiz okulumuzda 2017-2018 Eğitim ve Öğretim yılında başlamıştır. Kulübümüzün amacı İstanbul ve çevresindeki kuş türlerini öğrencilerimize tanıtıp çevreye duyarlı, doğasever bireyler olmalarını sağlamaktır.

Kulübümüzün çekirdek kadrosunu 10. Sınıf öğrenciler oluşturmakla birlikte diğer alt ve üst sınıflardan öğrenciler de kulübümüze destek vermektedirler.

Kulübümüzün bu yılki ilk faaliyeti olarak Eylül ayında BEYKOZ-TOYGARTEPE’de Yırtıcı Kuşlarını gözlemlemek ve kayıt altına almak oldu.  Öğrencilerimiz bu gözlem gününde, Kızılakbaba, Küçük Orman Kartalı, Yılan Kartalı, Akkarınlı Ebabil, Küçük Kartal, Kır Kırlangıcı, Aladoğan, Delice Doğan, Şahin türlerini tanıdılar.

Bu gözlem etkinliği birçok Kuş gözlemcisi, bilim insanı, doğaseverler ile birlikte gerçekleştirildi.

Kuş Gözlem Kulübü olarak çalışmalarımızı Bilimsel bir zemine oturtmak için DOĞA Derneği ile birlikte çalışmaktayız.