Özel ALEV Lisesi Kısa Film Yarışması Dokuzuncu Kez Kapılarını Sinemaseverlere Açtı

Özel ALEV Lisesi Sosyal Bilimler Bölümü tarafından bu sene dokuzuncusu düzenlenen Kısa Film Yarışması, sektörün önemli isimlerini bir araya getirdi. Öğrencilerin yaratıcılıklarını geliştirmeyi, kısa film yapımına özendirmeyi ve sinemanın gelişimine katkıda bulunmak amacıyla her yıl düzenlenen “Özel ALEV Lisesi Kısa Film Yarışması”, bu sene 9. kez kapılarını genç sinemaseverlere açtı. “Yaşam Boyu Onur Ödülü”  Müjdat Gezen’e verilen galada, “Genç Oyuncu Ödülü” ise Miray Akay’a verildi.

Genç sinemacılara birbirinden değerli jüri üyelerinin eşlik ettiği yarışmanın jüri üyeleri arasında Tiyatro, Sinema ve Dizi Oyuncusu, Eğitmen Altan GÖRDÜM, Yapımcı ve Yönetmen Sami DÜNDAR, Bahçeşehir Üniversitesi, Sinema ve Televizyon Bölümü Yardımcı Doçent Doktor Erkan BÜKER, Yönetmen ve Oyuncu Uğur ULUDAĞ, Oyuncu Yosi MİZRAHİ, Yönetmen Volkan DÖNMEZ, Yönetmen Birol AKBABA, Oyuncu Deniz GÜRZUMAR, Oyuncu Zeynep ANACAN yer alıyor.

9. Kısa Film Yarışmasına toplam 72 film katıldı. 14 filmin finale kaldığı yarışmada, “Yaşam Boyu Onur Ödülü” ve “Genç Oyuncu Ödülü” yanında “En İyi Film”, “En İyi Belgesel”, “En İyi Kurgu”, “En İyi Senaryo” ve “Jüri Özel Ödülü” verildi.

Özel Alev Lisesi 9. Liseler Arası Kısa Film Yarışması Dereceye Giren Filmler

EN İYİ FİLM        :  THE WOODEN COURT = CAN YALMAN – ÜSKÜDAR AMERİKAN LİSESİ – İSTANBUL

EN İYİ BELGESEL: SOKAĞIN SESİ = DOĞA KORALP – ÖZEL SEZİN LİSESİ – İSTANBUL

EN İYİ SENARYO:    BİLİNÇ ALTI = : SAFİYE MERAKLAN – EROL BİLECİK MESLEK LİSESİ – HATAY