Öğrencilerimizin Sesinden “Yalnızlık ve Ayrılık”

Özel ALEV Lisesi Türkçe-Edebiyat Bölümünün hazırladığı şiir ve müzik dinletisinde öğrenciler, ünlü şairlerin “yalnızlık ve ayrılık” temalı şiirlerini seslendirdiler.

Türkçe, Almanca, İngilizce ve Rusça olmak üzere dört dilde gerçekleştirilen şiir dinletisinde, okunan şiirler kadar kullanılan fon müzikleri ve söylenen şarkılar da büyük beğeni aldı.

Piyano ve keman gibi enstrümanların da kullanıldığı dinleti, öğrencilerin “Küçücüğüm” şarkısı eşliğinde seyircileri selamlamasıyla sona erdi. Dinletide yer alan tüm öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Stimmen aus unserer Schule von unseren Schülern “Trennung und Einsamkeit”

Die Schüler aus der ALEV haben Gedichte und Melodien von berühmten Dichtern und Komponisten über “Trennung und Einsamkeit” vorgetragen. Dabei wurden die Gedichte mit Melodien auf Türkisch, Deutsch, Englisch und Russisch vorgelesen und wurden als sehr schön empfunden. Zuletzt wurde das Lied „Küçücüğüm“ mit klassischen Instrumenten gesungen.

Wir bedanken uns an allen Schülern, die an dieser Vorlesung teilgenommen haben.