Kütüphane Gezisi "Zaman Yolu"

3 Mart 2017 tarihinde 9.sınıflardan 20 öğrencinin katılımıyla gerçekleşen kütüphane gecesi öğrencilerin “Tarihte kim olmak ve neyi değiştirmek isterdiniz?” konusuna yönelik kompozisyon yazmasıyla başladı. Edebiyat öğretmenlerinin değerlendirmesi sonucunda ilk üç yazı belirlendi ve yazıların sahiplerine kitap hediye edildi.

İlerleyen bölümlerde Araştırmacı-Yazar Önder Kaya’nın “İstanbul’un Tarihi Mekanları” üzerine yaptığı söyleşi bu güzel geceye ayrı bir renk kattı.

Öğrencilerimiz daha sonra “Zaman Yolu Yarışması”nda iki gruba ayrılarak Sosyal Bilimler ve Türkçe-Edebiyat bölümlerinin hazırladığı soruları cevaplamaya çalıştı.

Kütüphane gecesinin son etkinlikleri “Seramik Boyama” ve “Çikolata Yapımı”ydı. Öğrenciler kendilerine verilen “Selçuklu Kartalı”nı istedikleri renge boyadılar ve ortaya çok güzel motifler çıktı. Bu özel geceye “Hitit Figürlü Çikolata Yapımı”yla veda eden öğrencilerin belleğinde yapılan tüm etkinliklerin tatlı birer anı olarak kalması dileğiyle…

Ein Bibliothekabend am ALEV Gymnasium

Am 3. März 2017 haben 20 Schüler aus den 9. Klassen haben am Bibliothekabend teilgenommen. Hier haben die Schüler einen Text über „An welcher Stelle eines Berühmten möchtest du sein und was hättest du als diese Person anders gemacht?“ geschrieben. Nach der Bewertung der Fachlehrer, haben die ersten drei ausgewählten Schüler ein Buch geschenkt bekommen.