ALEV’de Çadır Gecesi

“Çocuklarınızın akıllı olmalarını istiyorsanız onlara peri masalları okuyun, daha da akıllı olmalarını istiyorsanız daha fazla peri masalı okuyun.” Albert Einstein

Bu yıl 12 Haziran 2017 Pazartesi gecesi dördüncü sınıf öğrencilerimizle yaptığımız çadır gecesinin teması “Peri Masalları” idi. Öğrencilerimiz öğretmenlerinin desteğiyle kendi çadırlarını kurduktan sonra kampüs alanımızda yürüyerek hem doğayı incelediler hem de “Peri Ev” lerini inşa etmek için çeşitli malzemeler topladılar. Daha sonra bumalzemeleriseramik sanatçısı Azime Özgen ve öğretmenleriyle birlikte gruplar halinde minik evlere dönüştürdüler.

Beden Eğitimi öğretmenlerimiz liderliğinde kıyasıya mücadele ettikleri Survivor oyunlarından sonra, kamp ateşi başında masal anlatıcısı Dilek Büyük çocuklarımıza Italo Calvino’nun çok güzel bir masalını anlattı. Zaman zaman öğrencilerimiz fikirleriyle, müzik öğretmenimiz Onur Erol ise gitarıyla masala can verdiler. Gece Onur Erol’un güzel besteleriyle son buldu.

Öğrencilerimiz gece boyunca çadırlarında güzelce uyudular. Sabah, bahçede yaptıkları uzun bir kahvaltının ardından sınıflarına dağıldılar.

Gökten üç elma düştü: Biri masalın yazarının başına, biri masalcının, en büyüğü de masalı can kulağıyla dinleyen çocuklarımızın… Darısı gelecek seneye...