-Kütüphane

Özel ALEV Okulları kütüphanesi 172 metrekare alan üzerinde kuruludur.

• Kütüphanemiz, eğitim sürecinde gereksinim duyulan her tür bilgi taşıyıcısına erişim sağlamayı ve öğretim çalışmalarına etkin bir şekilde katılmayı amaçlamaktadır.
  • Kütüphanemizin koleksiyonu, kitaplar, süreli yayınlar, danışma kaynakları, görsel işitsel kaynaklar (CD, VCD, DVD, video kasetler) çizgisel kaynaklardan oluşmaktadır. (harita, atlas)
  • Bu kaynaklar DEWEY ONLU SINIFLAMA (DOS) sistemine göre sınıflandırılarak, açık rafta kullanıcıların hizmetine sunulmuştur.
  • Kütüphanemiz velilerimizin kullanımına açıktır.

Arama yapabileceğiniz kataloglarımız:

Araştırma yapabileceğiniz veritabanları

• EBSCO Research Databases
  • Britannica School (TBA)
  • ImageQuest
  • Topic Overviews
    Wikipedia’nın aksine bilimsel ansiklopedik bilgi içermektedir ve öğrencilerin araştırmaya başlarken danışabilecekleri bölümdür. Detaya girdiğinizde ansiklopedik bilgiyi ve farklı aksanlarda dinleme seçenekleri görebilmektesiniz. Biyografilere ek olarak konu bazında da ansiklopedik bilgi içermektedir ve bu bilgiler Salem Press ansiklopedilerinden gelmektedir.

Veritabanlarında arama yapmak için buraya tıklayın

Çalışma Saatleri

Pazartesi- Cuma 08.15-17.00

Kütüphane Kuralları

Özel ALEV Okulu öğrencileri, öğretmenleri ve personeli aşağıda yer alan kurallar doğrultusunda kütüphane hizmetlerinden yararlanabilir.

• Kütüphanemiz, hafta içi her gün 8.15-17.30 saatleri arasında hizmet vermektedir.
  • Kütüphaneden ödünç alınan medyalar, düzgün durumda ve en geç 15 gün içinde iade edilmelidir. İade süresi uzatılmak istenen medyalar için Kütüphane Sorumlusuna başvurulmalıdır. Bu durumda iade süresi 15 gün uzatılır.
  • Öğrencilerin Kütüphaneyi kullanmaları için öğle teneffüsleri ayrılmıştır.
  • Ödünç alınan kaynakların zarar görmesi ya da kaybolması durumunda, okuyucudan aynı kaynağı temin etmesi, temin edemediği durumlarda ise kütüphane yönetiminin belirlediği, kaybedilen kaynağa eşdeğerde, bir kaynak alması istenir.
  • Dergilerin son sayıları ve danışma kaynakları ödünç alınamaz. Dergilerin eski sayıları bir hafta süreyle ödünç alınabilir.
  • Kütüphaneye yiyecek-içecekle girilmez.
  • Kütüphanede sessiz ve sakin davranılmalıdır.

Kurallara Uymayan Kullanıcı

• Uyarılır ve kütüphaneden çıkarılır.
  • Kütüphane Sorumlusu tarafından verilen görevleri teneffüslerde yapar.
  • Kütüphane hizmetlerinden bu süre içinde faydalanamaz.