- Kütüphane

Özel ALEV Okulları kütüphanesi 172 metrekare alan üzerinde kuruludur.

• Kütüphanemiz, eğitim sürecinde gereksinim duyulan her tür bilgi taşıyıcısına erişim sağlamayı ve öğretim çalışmalarına etkin bir şekilde katılmayı amaçlamaktadır.
  • Kütüphanemizin koleksiyonu, kitaplar, süreli yayınlar, danışma kaynakları, görsel işitsel kaynaklar (CD, VCD, DVD, video kasetler) çizgisel kaynaklardan oluşmaktadır. (harita, atlas)
  • Bu kaynaklar DEWEY ONLU SINIFLAMA (DOS) sistemine göre sınıflandırılarak, açık rafta kullanıcıların hizmetine sunulmuştur.
  • Kütüphanemiz velilerimizin kullanımına açıktır.

Çalışma Saatleri

Pazartesi- Cuma 08.15-17.00

Kitap Ödünç Alma ve İade Etme Prosedürü
  • Öğrencilere tek seferde 1 kitap verilir.
  • Ödünç alma süresi 10 gündür.
  • 10. gün kitabını getirmeyen öğrenci Kütüphane Sorumlusu tarafından uyarılır, kendisine yeni kitap verilmez.
  • 15. gün kitap getirmeyen öğrencilerin listesini Kütüphane Sorumlusu  sınıf öğretmenlerine ve ilgili Müdür Yardımcılarına bildirir.
  • 20. Gün kitabını getirmeyen öğrenciler için veliye uyarı yazısı sms yoluyla bildirilir.